Loading
July 5 2022

‘YES’, succesvolle terugkeer van Sensation in uitverkochte Johan Cruijff ArenA na vijf jaar afwezigheid

Na vijf jaar afwezigheid keerde het legendarische dance-event Sensation op zaterdag 2 juli terug naar de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Tijdens de eerste editie sinds 2017 werd groots uitgepakt en werd de ArenA als vanouds omgetoverd tot ‘de grootste club op aarde’. ‘s Werelds grootste namen uit de housemuziek kwamen samen en trakteerden tienduizenden fans op een show van wereldklasse. Sensation liet met deze editie en het thema ‘YES’ op krachtige wijze zien dat positiviteit altijd overwint.

Tijdens de 133e editie van het wereldwijde dance-event zagen bezoekers onder meer house sensatie ACRAZE, de Franse DJ Malaa, een back-to-back optreden van Diplo en house legende MK, Sensation-residents Sunnery James & Ryan Marciano, een uitzinnige show van Oliver Heldens en het Sensation-debuut van zowel rising star Noizu, als van de Nederlandse DJ Franky Rizardo. Niemand minder dan Lee Grant keerde terug als de host van Sensation.

Eric Keijer, event director bij Sensation: “Het was fantastisch om na vijf jaar eindelijk weer op onze thuisbasis te kunnen doen wat we het liefste doen: celebrate life! Dat deden we samen met bijna 40.000 bezoekers gekleed in het wit, geweldig om hen eindelijk weer samen te zien komen met elkaar en met de show. Ik ben trots op wat wij met het team, de ArenA en onze leveranciers hebben weten te realiseren.”

De bezoekers van Sensation werden ook dit jaar weer verrast door een imposant podium met in de hoofdrol een aantal indrukwekkende bewegende maskers. De grootsheid daarvan en de gigantische videozuilen in het dak van de ArenA zorgde voor een intiem clubgevoel. De avond werd traditiegetrouw afgetrapt met een waanzinnige openingsceremonie, waarbij de nieuwste technologieën werden gecombineerd met immersive audio-effecten en in-the-round videocontent. Naast de waanzinnige licht- en pyroshow, al sinds de eerste editie een handelsmerk van Sensation,  waren bezoekers onderdeel van een interactieve lichtshow door onder andere de bekende witte dresscode waardoor de kleurrijke lichtshow vrij spel had op de menigte. Om het publiek de saamhorigheid van housemuziek extra te laten beleven hadden zij tijdens de show de mogelijkheid om zich op de mainstage te begeven.

Sensation ging voor de terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA een exclusieve samenwerking aan met Heineken Silver. De samenwerking draagt bij aan de nieuwe frisse uitstraling van het event, dat zich richt op een nieuwe doelgroep. Bij de ingang ontvingen gasten een Heineken Silver LED bandje om hun pols. Door deze LED bandjes werd het publiek onderdeel van een interactieve lichtshow en gingen zij volledig op in de show. Om de samenwerking met het biermerk te vieren was er dit jaar een gloednieuwe Silver stage in de Deluxe area te beleven. Bij deze extra stage werd het publiek getrakteerd op performances van dansers, een unieke licht- en videoshow en een aparte programmering. Hier konden bezoekers een uur langer doorgaan en de hele nacht dansen op de muziek van onder meer Biscits, Dombresky, La Fuente, Martin Ikin en RAYNOR.

Met opnieuw een spectaculaire nacht voor in de boeken bewijst Sensation ook na vijf jaar afwezigheid een pionier te zijn op gebied van showelement en productie.

Sinds de eerste editie in het jaar 2000 is Sensation een baanbrekend evenement dat de lat voor festival producties voor eens en altijd naar een hoger niveau heeft getild. Het evenement heeft generaties houseliefhebbers, dj’s en producers geïnspireerd en blijft de beste nieuwe talenten naar de voorgrond schuiven. Met een spectaculair programma, ultramoderne podium ontwerpen en meeslepende audio-effecten, bood Sensation 2022 bezoekers opnieuw een ongeëvenaarde avond, zoals zij dat van Sensation gewend zijn. Het thema dit jaar luidde  ‘YES.’, dat een ode is aan de veerkrachtigheid en positiviteit van het Nederlandse nachtleven.