Loading

Kingsland

Events

Kingsland Festival vindt in 2017 voor de vijfde keer plaats. Het aantal locaties wordt dit jaar uitgebreid. Op vijf locaties in het hele land strijken op Koningsdag 2017 zo’n 150 dj’s en artiesten neer voor ‘het grootste eendaagse dancefestival van Nederland’.

In Amsterdam, Den Bosch, Groningen en nu ook Maastricht en Oldenzaal wordt op de verjaardag van koning Willem-Alexander een feestje gebouwd onder de noemer Kingsland.

Vanwege het eerste lustrum van het festival zijn twee nieuwe locaties, Maastricht en Oldenzaal, toegevoegd. Welke artiesten optreden, wordt later bekendgemaakt. De kaartverkoop gaat op 9 februari 2017 van start.

RAI

Kingsland werd in 2013 voor het eerst georganiseerd in de RAI Amsterdam. Het festival ontstond nadat de gemeente Amsterdam in 2012 had besloten dat grote gratis evenementen op Koningsdag niet meer mochten plaatsvinden in de binnenstad.
In 2015 kreeg ook Den Bosch een Kingsland Festival, vorig jaar werd uitgebreid naar Groningen. “Door het uitbreiden van het aantal steden proberen we heel Nederland te bedienen.” Dit jaar verwacht de organisatie 150.000 bezoekers.