Loading
July 9 2021

Hopeloze romantici van Goldband schreeuwen om hulp in modern disco epos ‘Noodgeval’

Haagse popformatie luidt de noodklok vanwege radeloosheid in de liefde.

In aanloop naar het langverwachte debuutalbum, dat over een maand uit komt, releasen de Haagse Stukadoors vandaag ‘Noodgeval’. Een aanstekelijke disco-pop track over de liefde waarin de Haagse stukadoors de radeloosheid van een hopeloze romanticus in nood bezingen.
Over de kenmerkende 80’s-synths zingt de Haagse pop formatie over de piek van iemands liefdesverdriet. Er wordt op melodramatische wijze beschreven hoe iemand met een gebroken hart alleen nog maar geholpen kan worden door dezelfde persoon die hier de reden van is.

♫ “Ik doe alsof het mij niet boeit, maar ben gebroken. Ik wil niet te dramatisch doen, maar ik heb je nodig.”♫

De track volgt hun laatste hit, en anthem van de summer of love, ‘De Langste Nacht’ op en wordt begeleid door een video geregisseerd door filmmaker Véras Fawaz (Leeuw Panter Wolvin, 2019 & Cloudwalker, 2015). De korte film is een klassiek murder mystery verhaal verteld door de ogen van een gehavende detective. Samen met zijn collega’s onderzoekt hij een moord maar ze komen uit in de wereld van een mysterieuze sekte…

Na hun debuut EP in 2019 wisten de zingende stukadoors menig hart te veroveren. Als telgen van de befaamde nachtclub PIP in Den Haag kenmerkt de Nederlandstalige synthpop van Goldband zich door een flinke dosis rave invloeden. Deze invloeden hebben het fundament gelegd voor de ijzersterke live reputatie van de act die in combinatie met de muzikale verscheidenheid van het repertoire zorgt voor hun ongekende populariteit.

“Heb je Noorderslag eerder zo aan zien staan?” – 3voor12

Op Noorderslag bewezen ze zich als een van de grote beloftes van 2020, en ondanks een volledig geannuleerde festivalzomer vorig jaar (met 70 boekingen in Nederland en België) wist Goldband die belofte in te lossen. Met nieuwe hits als ‘De Wereld’, ‘De Langste Nacht’ en hun veelbesproken samenwerking met Sophie Straat op ‘Tweede Kamer’ forceerde deze independent pop act afgelopen jaar hun radio en TV doorbraak volledig op eigen kracht. Als gevolg riep De Volkskrant Goldband uit als één van de beloftes van 2021.

“Waar het in 2021 ook goed mee gaat komen is de wonderlijke synthpop van Goldband” – De Volkskrant

‘Noodgeval’ is nu te beluisteren via alle streaming services. De video is te zien via deze link.

Je vindt Goldband deze zomer onder andere op Down the Rabbit Hole, Pukkelpop, DGTL en Paaspop.

Goldband