Loading
July 27 2022

Havana Club en Burna Boy releasen een Limited Edition Havana Club 7 en vieren samen hun cultuur en heritage

Het iconische, Cubaanse rum merk Havana Club is trots op haar toewijding in het ondersteunen van  artiesten en brengt een Limited Edition Havana Club 7 uit met de ‘African Giant’: Burna Boy. Met deze samenwerking zet Havana Club cultuur en heritage in de spotlight, een toevoeging aan haar reeds uitgebreide catalogus van samenwerkingen met artiesten.

In de afgelopen jaren zijn veel van de hedendaagse stemmen uit Afrika naar voren gekomen om de verhalen te vertellen over het continent, hun voorouders, en de historie. Burna Boy heeft met zijn cross-over sounds, waarin Afrobeats, dancehall, reggae, rap en R&B samenkomen, het voortouw genomen om deze verhalen met de wereld te delen door middel van muziek. Door zijn indrukwekkende teksten en sound won hij vorig jaar een Grammy in de categorie Best World Music Album.

De kleurrijke Havana Club 7 limited edition fles is geïnspireerd door de traditionele hoofddeksels uit Zuid-Nigeria, met kwastjes aan de voorkant en een bonte, handgeweven “Aso Oke” stof gemaakt door de Yoruba-bevolking van West-Afrika, die vaak toga’s en hoeden versieren. Deze hoofddeksels en stoffen worden gedragen tijdens feestelijke ceremonies zoals bruiloften en zijn Burna Boy’s persoonlijke ode aan de schoonheid van zijn cultuur, de kracht van de normen en waarden waar hij mee is opgegroeid en de behoefte om zijn roots te eren.

Het belang van het eren van roots is iets dat Burna Boy en Havana Club delen. Evenals Burna Boy veel waarde hecht aan zijn Nigeriaanse afkomst, hecht Havana Club veel waarde aan haar Cubaanse afkomst. Samen zorgden zij ervoor dat de Nigeriaanse en Cubaanse roots goed vertegenwoordigd zijn in het design van de fles. Zo staat op de voorkant “Burna Boy” met de hand geschreven. Daaronder is  een kroon van palmbladeren te zien die het Havana Club-logo omhullen en ode geven aan het embleem dat te zien is op de vlag van de Afrikaanse Unie. Tot slot verenigt de onderste rand van het label de Rivers State-regio van Nigeria, waar Burna Boy geboren is.

Havana Club en Burna Boy hebben samen een short-film geproduceerd die het intiem verweven verhaal tussen Burna Boy en Havana Club, gezelligheid, gezelschap, roots, en gezamenlijke waarden viert. Met deze samenwerking verenigen Havana Club en Burna Boy de wereld, van Lagos tot Havana tot Amsterdam, of dat nu in het comfort van iemands huis is of op de dansvloer. De short-film is hier te bekijken. Om een stem te geven aan de “Fabric of Culture”, begeleid Burna Boy zelf de kijker door de short-film, waardoor de samenwerking nog meer tot leven komt met een verbinding van familie en vriendschappen. Over de Havana Club fles en de ondersteunende boodschap die erachter zit zegt Burna Boy:

Er is een groots persoon nodig om de dagelijkse uitdagingen en tegenslagen te overwinnen, en een nog groter persoon om bewust te besluiten dat het leven om te leven is,” zegt Burna Boy. “Terwijl we de schoonheid van cultuur, gemeenschap en heritage delen, vieren we samen onze vrijheid. Vergeet nooit dat je een giant bent, nu en voor altijd.” Een toast op hoop en community die Havana Club met trots ondersteunt.

De Havana Club x Burna Boy limited edition fles zal de hele zomer verkrijgbaar zijn via DrankDozijn.nl.