Loading
March 19 2021

Folamour kondigt de naam van zijn aankomende album aan met de release van de gelijknamige single ‘The Journey’

De gloednieuwe track en bijbehorende videoclip zijn nu uit! Het nieuwe album wordt gereleased in juni

Luister hier

Bekijk de videoclip hier

Ga op een muzikaal avontuur met Folamour zijn nieuwste release, ‘The Journey’ met Zeke Manyika, het nummer van het gelijknamige album dat in juni uitkomt. De track neemt je mee op een reis en vertelt een verhaal over vertrek, reizen en angsten. Het nummer is geschreven in Shona, één van de de 16 officiële talen in Zimbabwe waar Zeke vandaan komt. Het verhaal achter de track heeft het een van de belangrijkste nummers van het album gemaakt.

“Met toeval ontdekte ik Zeke’s stem op een track toen ik op zoek was naar de perfecte klankkleur voor mijn eigen nummer waar ik aan werkte. Na een aantal berichten heen en weer, hebben we elkaar ontmoet in een pub in Londen. Ik wist meteen dat Zeke de stem van dit verhaal moest worden. ‘The Journey’, de gelijknamige lied aan de titel van het album, komt rechtstreeks voort uit de wil om het leven te ontdekken. Dit heb ik geuit in muziek en ik nodig je uit om in dit verhaal te duiken” – Folamour

De videoclip laat de strijd zien tussen het organische en mechanische in het leven. Het zand, de dans en sequence shots laten afwisselend bijzondere gebeurtenissen zien. De gelijkstelling, instabiliteit en onbedwingbare aard van het begrip tijd worden uitgedrukt door middel van dans en visueel in beeld gebracht met een waterval van zand. Het roept vragen op, zoals is dit het begin of juist het einde? De video kan worden gezien als een Möbiusstrip, die ook speelt met het concept van continuïteit.

‘The Journey’ is het autobiografische verhaal van Folamour, gebaseerd op de afgelopen twee jaar uit zijn leven. Een periode waar hij zijn tijd grotendeels doorbracht op luchthavens en podia, in Londen, Frankrijk en de rest van de wereld. Het representeert zijn hoogte- en dieptepunten, van het ene uiterste waar hij zich in grote menigten bevond tot aan eenzaamheid. Zijn nieuwe album, dat gepland staat in juni, is gecomponeerd in zowel metropolen als niemandsland. Folamour haalde inspiratie uit belangrijke momenten die hem getekend of veranderd hebben. Om al zijn emoties te kunnen uiten, heeft hij zijn manier van componeren drastisch veranderd. Een verandering die begon bij zijn tweede album ‘Ordinary Drugs’, waar hij samples en computers opzij legde en zich volledig focuste op het schrijven van teksten en het opnemen van instrumenten en stemgeluiden. Er zijn voor hem geen beperkingen door genres of formats, maar er is juist vrijheid terug te zien in zijn producties.
Het album representeert het verhaal van alle vreugde en moeilijkheden in het leven, in zowel de muziek als de lyrics. ‘The Journey’ laat de hedendaagse zorgen en isolement van artiesten zien, maar focust zich ook op plezier in het leven en de ontdekkingen die deze tijd met zich meebrengen. Het is geen vrolijk maar ook geen verdrietig verhaal, het is alles in één.
Folamour