Loading
December 15 2017

[DUTCH] Zware dance dilemma’s voor 538Jingleball-dj Julian Jordan!

Nederland stikt van de steengoede dj’s. Natuurlijk weet je wie Hardwell en Martin Garrix zijn, maar ons land heeft nog veel meer gru-we-lijk getalenteerde dj’s die je misschien alleen van naam kent. Tijd om daar verandering in te brengen! We stellen ze aan je voor door ze dertien dance dilemma’s voor te leggen.

We beginnen met Julian Jordan, die over de hele wereld draait maar zaterdag gewoon in de Ziggo Dome in Amsterdam staat tijdens 538Jingleball!

1. In de top drie van de DJ Mag Top 100 staan of op drie keer op #1 in de Top 40?
Drie keer op #1 in de Top 40! Ik ben een producer en artiest en hou gewoon heel erg van muziek maken. Het liefst verschillende soorten en ik denk dat het een grote uitdaging is om een hit te scoren. Als je drie keer in de Top 40 staat, dan groei je enorm als artiest. En ik denk ook dat je met drie #1-hits meer mensen aanspreekt en dat is uiteindelijk ook m’n doel: veel mensen bereiken.

2. Nee moeten zeggen tegen een samenwerking met Justin Bieber of voortaan nog met maar één hand mogen draaien?
Oh shit… Dan zou ik toch nee moeten zeggen tegen een samenwerking met Justin Bieber. Raak ik echt een hand kwijt, of mag ik er gewoon maar eentje gebruiken?

We gaan ‘m niet afhakken of zo!
Dan vind ik het best wel een challenge! Ik zou er dan misschien wel iets van proberen te maken, van dat draaien met één hand. Dat ik er gewoon om bekend kom te staan dat ik met één hand draai. Dus ik kies voor de samenwerking met Bieber en dan probeer ik alles wel gewoon met één hand te doen.

3. Hardstyle of hardcore?
Hardstyle. Ik hou heel erg van melodie. Ik wil niet zeggen dat hardcore geen melodie heeft, maar in de progressive house hardstyle staan melodie en euforie echt centraal.

4. Altijd over straat gaan met het masker van Marshmello, of op een ligfiets van show naar show moeten.
Dan ga ik voor altijd het masker op, want de afstanden die ik reis zijn niet te doen op een ligfiets, dat is vet onhandig.

5. Je mag vandaag nog samenwerken met Hardwell, óf met Afrojack. Wie kies je?
Hardwell, omdat ik vind dat de sound van Hardwell dichter bij mij ligt dan die van Afrojack. Ik zou ook zo met Afrojack samenwerken hoor, maar ik denk dat ik met Hardwell een betere muzikale klik heb.

6. Tijdens het springen op de muziek van je draaitafel donderen, of de muziek middenin in je set per ongeluk stil laten vallen?
Het is bij mij allebei al een keer gebeurd! Ik zou het dan liever stil laten vallen, dan maak ik het een soort van part of the show. Als je echt valt kan je namelijk niet doen alsof het er gewoon bij hoort.

Wat gebeurt er als je zo’n fout maakt?
Als het stilvalt kan je er nog wel een showtje van maken. Dan zeg je ‘ik vind dat jullie niet hard genoeg losgaan’ en ‘we gaan er nog even tegenaan!’. Maar met vallen, ik viel gelukkig goed, heb je wel een soort walk of shame terug naar de dj-booth. Ik sprong vanaf de booth op een soort speaker, maar die was super gammel. Ik kwam goed terecht, maar het had ook helemaal verkeerd af kunnen lopen.

7. This Is What It Feels Like of Sunny Days?
This Is What It Feels Like vind ik sowieso veel beter, bij die track heb ik veel meer feeling. Ik denk dat de keuzes van de sounds in die track veel beter bij mij passen.

Lees de dilemma’s verder op de Radio 538 website.

Julian Jordan