Loading
June 5 2018

[DUTCH] Sunnery James & Ryan Marciano zetten zich in voor Prinses Máxima Centrum en kinderkanker

[PERSBERICHT]

DJ-duo wil met ambassadeurschap kinderkanker onder de aandacht brengen en de kwaliteit van leven van de patiënten verbeteren.

AMSTERDAM 5 JUNI 2018 | Gisteravond is tijdens het tv-programma Jinek bekendgemaakt dat Sunnery James & Ryan Marciano het ambassadeurschap aangaan voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Om de samenwerking af te trappen heeft het duo samen met Maan, Kinderen voor Kinderen en Tjeerd Oosterhuis een track gemaakt die dinsdag 5 juni tijdens de opening van het centrum, onder leiding van Koningin Máxima, ten gehore wordt gebracht aan de patiënten van het centrum door middel van een optreden.

Als jonge vaders weten Sunnery en Ryan als geen ander dat de gezondheid van je kind het allerbelangrijkste is en dit was voor hen dan ook de reden om iets te willen betekenen voor het Prinses Máxima Centrum dat als missie heeft om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven.

“Het is hartverscheurend om te zien hoe het leven van jonge kids met kanker op hun kop wordt gezet door deze verschrikkelijke ziekte. Door ons te verbinden aan het Prinses Máxima Centrum hopen we met onze muziek een steentje bij te kunnen dragen aan het iets dragelijker maken van alle ziekenhuisbezoeken en –verblijven” aldus Sunnery James & Ryan Marciano.

Het ambassadeurschap houdt in dat Sunnery en Ryan regelmatig een bezoek brengen aan het centrum om de kids op te vrolijken en een hart onder de riem te steken. Daarnaast helpt het duo met fundraising door belangeloos op te treden en hun netwerk in te zetten. Zo zal op 6 september het Benefietgaladiner van het Prinses Máxima Centrum plaatsvinden, waar de dj’s belangeloos gaan optreden.

“We zijn heel blij met deze topambassadeurs”, aldus Diana Monissen, bestuursvoorzitter van het Prinses Máxima Centrum. “Muziek is heel belangrijk, het zorgt voor afleiding. Dat deze top dj’s onze kinderen regelmatig zullen gaan bezoeken is echt geweldig!”.

Naast Sunnery James & Ryan Marciano is ook topatlete Dafne Schippers ambassadeur van het Prinses Máxima Centrum.

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum, het Prinses Máxima Centrum. In het Centrum zijn de hoog complexe zorg, research en opleidingen van de kinderoncologie geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Nauwe samenwerking tussen zorg en research zal leiden tot meer genezing van kinderen met kanker. Met minder nadelige effecten op latere leeftijd.

Op 18 mei 2018 betrok het Prinses Máxima Centrum haar nieuwe gebouw, tegenover het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Vanaf dan is alle zorg en research voor kinderen met kanker gebundeld in één topcentrum. Het Prinses Máxima Centrum is het grootste kinderkankercentrum van Europa.

Ryan Marciano, Sunnery James, Sunnery James & Ryan Marciano