Loading
September 8 2017

[DUTCH] DJ Magazine praat over de magische feesten in Ushuaïa

Wie naar Ibiza gaat en van feestjes houdt, moet – als de mogelijkheid zich voordoet – natuurlijk naar een feest in de Ushuaïa. En als je dan een keer de kans krijgt om de megasuccesvolle Noorse Kygo live mee te maken, hoef je waarschijnlijk niet lang na te denken voordat je helemaal overstag bent. Wij in ieder geval niet. Want tropical house onder de warme zon, daar wordt toch iedereen gelukkig van?

Populairste openluchtclub
Waar de meeste feesten op Ibiza toch nog altijd in overdekte nachtclubs plaatsvinden, is de Ushuaïa nu alweer zes jaar lang de populairste openluchtclub van Ibiza. Feesten duren hier van 17.00 uur tot 00.00 uur, waarna de echte diehards nog door kunnen naar de gloednieuwe Hï: het kleine zusje van de Ushuaïa dat sinds deze zomer geopend is.

Dat de ‘Ush’, zoals hij door velen liefkozend genoemd wordt, populair is, is duidelijk te merken als we na etenstijd het terrein van het hotel betreden. Want naast het feit dat er zomers iedere dag gefeest kan worden in de Ushuaïa, dient het gebouw eromheen toch echt als luxueus hotel, dat al voor zo’n beetje de hele zomer van 2018 zit volgeboekt. Geen wonder, want wie even flink in de buidel tast kan wel meteen ‘gratis’ naar alle feesten die er in het hotel gevierd worden. En in het hoogseizoen is dat iedere dag van de week feest.

Jungle-thema
Zowel de dansvloer, die voor de gelegenheid met groene lampen wordt beschenen vanwege het jungle-thema, als de balkons aan weerzijden van de dansvloer zijn goed gevuld. Onze avond gaat van start met een optreden van de Belgische hit-dj Lost Frequencies. Iedere bezoeker heeft een polsband gekregen die in verschillende kleuren oplicht: een prachtig beeld in het donker.

Met zijn schattige krullen en even schattige brilletje weet Lost Frequencies de bezoekers een steengoede warming-up te geven voor wat later op de avond volgt. We worden meegezogen in de hitsingles Are You With Me en Reality, gemengd met een fijne mix van future house, house en een vleugje popmuziek. Ook de nieuwste track van Lost Frequencies, Here With You, komt voorbij en hoewel dat op het eerste gehoor geen enorme dansplaat lijkt, is het moment dat de langzame, maar pakkende bassline dropt bijna magisch.

Cheesy maar oh, zo fijn
Dan worden de lichten gedimd en vullen oerwoudgeluiden – net te lang – de stilte op tot de hoofdact van de avond het podium betreedt: Kygo. Wie de dj enkel kent van zijn radiohitjes weet misschien niet hoe zijn melodieuze, doch ietwat slome muziek een volledige Ushuaïa op zijn kop kan zetten, maar het lukt hem vanaf de eerste seconde van zijn set.

Natuurlijk komen grote hits als Stole the Show en It Ain’t Me voorbij. Normaal misschien een beetje cheesy, maar juist in de ambiance van een dolenthousiast Ushuaïa-publiek werkt de afwisseling van hitjes met fijne housebeats die iets meer uptempo zijn dan de ‘normale’ muziek van Kygo. In het zwembad dat middenin de Ushuaïa ligt, spuiten fonteinen op de klanken van de muziek water de lucht in, groene laserstralen verlichten het publiek en danseressen verkleed als planten en bomen maken het plaatje helemaal compleet.

Firestone
Maar waar iedereen natuurlijk de hele avond op gewacht heeft, wordt als toetje bewaard: Firestone. Als Kygo het publiek al heeft bedankt voor de geweldige avond en het doek al lijkt gevallen, neemt er opeens een orkest plaats op het podium van de Ushuaïa. Zodra de eerste tonen van de grote hit van Kygo te horen zijn, barst het publiek in gejuich uit. Het enthousiasme wordt nog groter als Conrad Sewell het podium bestijgt en ‘zijn’ hit met Kygo live ten gehore brengt. Een waardige afsluiter van een fantastische avond. “Oh, it’s our time to go, but at least we stole the show…”
Source: DJmag.nl
Hi Ibiza, Ushuaïa