Loading
September 22 2021

Dutch Dance Quiz keert terug met een spectaculaire theater liveshow tijdens Amsterdam Dance Event

Op 15 oktober brengt de zinderende liveshow ‘Dutch Dance Quiz: Live On Stage’ een ode aan ruim 30 jaar Dutch dance

De liveshow is van 21:00 tot 23:00 uur bij te wonen in het International Theater Amsterdam

Koop nu tickets

Op vrijdag 15 oktober keert Dutch Dance Quiz terug met een gloednieuwe liveshow: ‘Dutch Dance Quiz: Live On Stage’. Wat vorig jaar begon als interactieve televisie quiz,  is volgende maand tijdens Amsterdam Dance Event als denderende liveshow in het International Theater Amsterdam te ervaren. In een twee uur durende show nemen twee teams, met onder meer radio dj Sander Lantinga en dance iconen als DJ Jean en Dano, het tegen elkaar op om de dance-kennis te testen. De avond biedt geweldige anekdotes, verrassende gasten, nog nooit eerder vertoonde beelden en unieke optredens.

Met decorstukken van iconische festivals zoals Parkzicht, Sensation, Into The Woods, Thunderdome, OWAP en Lowlands wordt het International Theater Amsterdam tijdens ‘Dutch Dance Quiz: Live On Stage’ omgetoverd tot een groots festival museum. Presentatoren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven nemen tijdens de ludieke show de gasten en bezoekers mee op een trip down memory lane door ruim 30 jaar Nederlandse dance geschiedenis. Alles tussen het ontstaan van de Amsterdamse house-scene en de dance scene zoals wij deze nu kennen, komt aan bod. Van legendarische illegale raves, iconische clubs als Roxy en de iT tot de gabber-rage en het ongekende succes van acts als 2 Unlimited.

Bezoekers worden bij ‘Dutch Dance Quiz: Live On Stage’ getrakteerd op unieke momenten uit de dance-kroniek. Quizrondes worden  ingeleid met iconische, originele relieken en museumstukken, zoals de eerste synthezer van Armin van Buuren waar zijn hit ‘Blue Fear’ op werd gemaakt, maar ook de originele Roland 909 van Lucien Foort of de gouden platen van 2 Unlimited. Dit alles gaat gepaard met verrassende intermezzo’s tussen de quizrondes die worden begeleid door huisband The Golden Era.

Peter Kan, bedenker van Dutch Dance Quiz: “Nadat de quiz vorig jaar met gasten zoals Reinier Zonneveld, Luuk van Dijk en Geraldine Kemper een groot succes was, zijn we super blij nu te mogen aankondigen dat we dit jaar het theater in gaan. We kunnen niet wachten om met honderden danceliefhebbers live terug te blikken op de meest iconische momenten uit onze eigen dance geschiedenis. Het is nu meer dan ooit belangrijk om stil te staan bij hoe rijk, iconisch en uniek onze dance cultuur is en welke impact ons landje in de wereldwijde dance geschiedenis heeft gehad. We zijn klaar om het Nederlandse theater op zijn kop te zetten!”

Tickets zijn nu verkrijgbaar vanaf € 19,00 via www.dutchdancequiz.nl en www.ita.nl.

‘Dutch Dance Quiz: Live On Stage’ wordt mogelijk gemaakt door Nationale-Nederlanden, trots om als partner bij te dragen aan het samenbrengen van danceliefhebbers en een ode te brengen aan de rijke Nederlandse dancecultuur. Voor iedereen die er niet bij kan zijn is de hele show is live te bekijken via Insight TV, die ‘Dutch Dance Quiz: Live On Stage’ uitzendt op haar Nederlandse zenders, waaronder KPN, Telfort en XS4ALL.

OverDutchDanceQuiz
Dutch Dance Quiz startte in 2020 als idee van dance-experts Arne van Terphoven en Peter Kan. Zij hadden als gezamenlijk doel een ode te brengen aan 30 jaar Dutch dance, ook als troost en toevluchtsoord in het jaar dat corona uitbrak en dansvloeren wereldwijd op slot gingen. In een drieluik van afleveringen, gepresenteerd door Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven, namen Dano, The Darkraver, Roog, Michel de Hey, Julian Jordan, Reinier Zonneveld, Boris Werner, Luuk van Dijk en Geraldine Kemper het tegen elkaar op vanuit de legendarische Warehouse Elementenstraat in Amsterdam.

Dutch Dance Quiz