Loading
August 13 2021

‘Betaalbare Romantiek’ het debuutalbum van drie stukadoors die popsterren werden

Haagse pop formatie Goldband neemt je mee van rave tot romantiek en weer terug op genre-overstijgend debuutalbum ‘Betaalbare Romantiek’.

In 2019 kwamen er drie zingende Haagse stukadoors uit het niets de Nederlandse muziekindustrie binnenstormen met een debuut EP en een roemruchte live reputatie. Met hun Nederlandstalige electro pop begeeft Goldband zich op het snijvlak van underground en commercieel waardoor ze zowel populariteit genieten onder de creatieve incrowd, op de mainstream radio en in de studentenhuizen. Daarnaast zijn er ook veel tracks met duidelijke jaren 80 invloeden waarmee ze inmiddels ook een oudere generatie fans weten te bereiken.

Na twee EP’s en een rits singles komt er nu eindelijk een album. In 14 nummers borduurt Goldband voort op hun kenmerkende elektronische pop sound met alom vertegenwoordigde onderwerpen als het nachtleven en de liefde. Tegelijkertijd schuwt de Haagse groep grotere thema’s niet, en verkent het vraagstukken als de dood, ouderschap, depressie en de huidige staat van de wereld. Alhoewel op geheel eigenzinnige en relativerende wijze.

Naast reeds uitgebrachte singles zoals ‘De Wereld’ en ‘De Langste Nacht’bevat het tien nieuwe tracks waaronder de album single ‘Ik Haat Je’, een aanstekelijke synth-pop track over de dualiteit van de liefde.

“Het lukt me niet om jou te haten, ook al maak je alles stuk. Je haalt het bloed onder m’n nagels vandaan, maar ik mag spreken van geluk.”

Als een van de weinige acts die wist door te breken ondanks de pandemie, heeft Goldband inmiddels meer optredens moeten annuleren dan kunnen spelen. Dit najaar moet dan eindelijk hun eerste (inmiddels bijna uitverkochte) album tour langs de grote Nederlandse en Belgische poppodia plaats gaan vinden.

Hoewel een groot deel van het succes van Goldband te wijten is aan hun live-reputatie heeft de groep ook in de lockdown periodes verder weten te bouwen aan hun succes. Zo waren ze volop aanwezig op de radio en te gast bij onder andere Jinek en Serious Request. Als gevolg riep De Volkskrant Goldband uit als één van de beloftes van 2021.

“Waar het in 2021 ook goed mee gaat komen is de wonderlijke synthpop van Goldband” – De Volkskrant

Daarnaast is Goldband sinds deze week het gezicht van de nieuwste BOB campagne ‘Houd je hoofd koel’, waarmee het alcoholgebruik in het verkeer ontmoedigd wordt.

Betaalbare Romantiek is vanaf 13 Augustus hier te streamen via alle digitale platformen. De bijbehorende album tour gaat van start op 16 oktober in poppodium Paard, Den Haag.

Over Goldband
Met een debuut EP in 2019, cult hits als ‘Witte Was’ en ‘Mijn Stad’ en bovenal een ijzersterke live reputatie wist Bouwmarkt-popsensatie Goldband menig hart te veroveren. Op Noorderslag bewezen de zingende stukadoors zich als een van de grote beloftes van 2020, en ondanks een volledig geannuleerde festivalzomer die volgde wist Goldband die belofte in te lossen. Met 3FM Megahit (2020): ‘De Wereld’‘Dit is voor Jou’ en hun veelbesproken samenwerking met Sophie Straat op ‘Tweede Kamer’ forceerde deze independent pop act afgelopen jaar hun radio en TV doorbraak volledig op eigen kracht. Als gevolg riep De Volkskrant Goldband uit als één van de beloftes van 2021. Op 13 augustus komt het langverwachte debuutalbum uit en lijkt dit eindelijk écht het jaar van Goldband te gaan worden. Zo niet, dan weet U waar U straks moet zijn voor al uw stuc- en schilderwerk.

#goldbend #betaalbareromantiek